Jest mocno aromatyczny i ostry. Z powodzeniem zastępuje keczup. Łatwy w przygotowaniu sos paprykowy. Wypróbujcie przepis.
SKŁADNIKI:
3 kg czerwonej papryki
15-20 dag papryczek chili
3 główki czosnku
na zalewę
1 szklanka octu
2 szklanki cukru
3 łyżki soli
3 słoiczki koncentratu pomidorowego
1,5 szklanki oleju
WYKONANIE:
Paprykę słodką i ostrą zmielić przez maszynkę do mięsa. Zagotować zalewę, dodać zmielone papryki. Gotować na małym ogniu do odparowania. Pod koniec dodać przeciśnięty czosnek. Do wyparzonych słoików nakładać gorący sos. Słoiki odwrócić do góry dnem i zostawić do ostygnięcia.
14.11.2024
Poszukujemy Sprzedawcy (Konsultanta Medycznego) do...
14.11.2024
ODSTĄPIĘ dobrze prosperujący Sklep Odzieżowy - Chr...
08.11.2024
WYCINKA drzew, karczowanie, zrębkowanie. Minikopar...
08.11.2024
DREWNO opałowe, zrębki. Transport. Tel. 572-632-99...
01.11.2024
GABINET Psychologiczno - Terapeutyczny PRYZMAT Kat...
17.09.2024
ŚLUSARZY, spawaczy, montażystów, praca na warsztac...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz