Lato to czas, gdy lubimy eksperymentować z kuchnią w plenerze. Nasz przepis jest pyszną alternatywą dla tradycyjnej kiełbaski.
Składniki:
0,5 kg mięsa mielonego (dowolne - wg uznania)
jajko
2 rozgniecione ząbki czosnku
trzy łyżki bułki tartej
1 cebula pokrojona w kostkę
przyprawy: sól, pieprz, mielona papryka ostra
Składniki dokładnie mieszamy i wstawiamy na chwilę do lodówki.
Bagietkę kroimy na części i nacinamy tak, żeby można było ją nadziewać. Można wyciągnąć nieco bułki, żeby farsz łatwiej się mieścił. Można go posypać tartym żółtym serem i dodać po plasterku czerwonej lub żółtej papryki.
Zawijamy bagietki w folię aluminiową i układamy na rozgrzany grill. Pieczemy ok. 40 min, obracając. Podajemy z dipami.
20.05.2025
PRACOWNIKÓW ogólnobudowlanych. Tel. 601 998 930
22.04.2025
DREWNO opałowe, kominkowe, zrębki, Tel. 572-632-99...
22.04.2025
WYCINKA drzew, zrębkowanie, mulczowanie, Tel. 572-...
Zbiórka elektroodpadów w Gromcu i Żarkach
Dobre pytania: co ma z tego związek, skoro tak chętnie przyjeżdża po elektroodpady? I po drugie, może niedługo i odpady zmieszane sami będziemy musieli im dostarczyć?
Piotr
08:07, 2025-05-22
Rekord autobusów Małopolskich Linii Dowozowych
I znowu ten niedobry PIS zrobił coś dla ludzi. Nie to co PO, tylko kraść i zamykać!!!
Roztrzaskać bonjour&
07:31, 2025-05-22
Więźniowe z Trzebini wskazali na Trzaskowskiego
Mietek w punkt koniec z pisem
@hotin
05:31, 2025-05-22
Znane chrzanowianki w roli modelek
Ohyda, typowa dla lewaków a czy Maciaszek przyodział kieckę? On lubi i umie w kiecki.
PO do piekła
22:33, 2025-05-21
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz