To jeden z najsmaczniejszych sposobów na wykorzystanie marchewki. Ciasto marchewkowe. Puszyste i wilgotne. Szczególnie popularne w krajach anglosaskich.
Składniki:
4 jajka
1,5 szklanki cukru
szklanka oleju
2 szklanki startej marchwi (marchew zetrzeć na bocznej , drobniutkiej tarce)
2 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżeczka cukru waniliowego
szczypta soli
Łyżka cynamonu
Łyżka kakao
pół szklanki rodzynków lub orzechów włoskich (opcjonalnie)
Wykonanie:
Jajka utrzeć z cukrem i dodać pozostałe składniki. Piec w 200
stopniach przez 45 minut.
Ciasto można posypać cukrem pudrem lub zrobić polewę z lukru.
22.06.2025
ALTANY, tarasy, wiaty garażowe, pergole, różnego r...
MKS Trzebinia bez trenera
Komentarz został usunięty z powodu odwalenia dziadówy.
Użytkownik.
10:58, 2025-07-04
MKS Trzebinia bez trenera
Czyli długi dynastii augustynków ciągną się nadal...
Lucek
10:57, 2025-07-04
Zajrzyjcie do nowego „Przełomu”!
Widać cenzura na portalu przełom ma się świetnie, żaden punkt regulaminu nie został przekroczony, ale niewygodna prawdą nie ma prawa tutaj istnieć
Szok
10:21, 2025-07-04
Pseudokibice zatrzymani za pobicie. Wśród nich trzebini
Przecież to takie "tygryski" i "niedźwiadki " jak mówi Andrzej D.!!!
Kierowca PKN
10:18, 2025-07-04
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz