To smaczna i sycąca potrawa. Sprawdzi się na każdej imprezie. Wystarczy odrobina fantazji i można ją dowolnie urozmaicić.
Podstawowymi składnikami są pierś z kurczaka i brokuł. Do nich dopasować można ulubione warzywa i przyprawy.
Składniki:
podwójna pierś z kurczaka
średni brokuł
kukurydza w puszce
dwa pomidory, papryka, czerwona fasola i ser feta (opcjonalnie)
przyprawy: papryka słodka, majeranek, tymianek, oregano, bazylia
Sos:
2 łyżki majonezu, 3 łyżki jogurtu, posiekany ząbek czosnku, odrobina maggi, pieprz, sól do smaku. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
Pierś z kurczaka płuczemy i kroimy w niewielką kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem i czerwoną papryką. Obsmażamy na oliwie. Studzimy.
Brokuła płuczemy i dzielimy na nieduże cząstki. Gotujemy chwilę, żeby był al dente. Studzimy.
Warzywa płuczemy i kroimy w kostkę, wrzucamy wszystko do miski, a jeśli mamy ochotę dodajemy sera feta. Polewamy sosem. Delikatnie mieszamy. Smacznego!
(e)
Przełom nr 20 (1395) 22.5.2019
Ewa Solak
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu przelom.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
24.04.2025
WIELOLETNIE doświadczenie, kompleksowe wykonanie i...
22.04.2025
DREWNO opałowe, kominkowe, zrębki, Tel. 572-632-99...
22.04.2025
WYCINKA drzew, zrębkowanie, mulczowanie, Tel. 572-...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz