Jeśli chcecie spróbować czegoś wyjątkowo ciekawego w smaku, jeżeli macie ochotę na coś na ząb, powinniście skosztować nadziewanej papryki.
Składniki:
papryka czerwona, kilka plasterków polędwicy dojrzewającej, kukurydza, pieczarki, oliwki, pomidor, cebula, ser pleśniowy camembert, oliwa z oliwek, sól, pieprz ziołowy, zioła prowansalskie, papryka
Płuczemy i oczyszczamy paprykę. Kroimy na pół. Wydrążone części wypełniamy po kolei składnikami, zaczynając od polędwicy. Potem nakładamy kukurydzę, pokrojonego w kostkę pomidora, posypujemy solą i pieprzem ziołowym. Nakładamy poszatkowaną cebulkę, pieczarki i znów posypujemy pieprzem. Polewamy odrobiną oliwy z oliwek, przykrywamy plastrem polędwicy. Na nią kładziemy pokrojone w paski oliwki i ser pleśniowy. Posypujemy ziołami prowansalskimi i papryką. Talerz możemy przyozdobić przekrojonymi i przyprawionymi pieczarkami. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni na 20-30 minut. Wykałaczką delikatnie sprawdzamy czy papryka zmiękła. Można podawać z sosem pomidorowym lub czosnkowym. Smacznego! (E)
Przełom nr 49 (1171) 10.12.2014
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz