Przepis podaje Aleksandra Brajtowicz z Chrzanowa
Przepis podaje Aleksandra Brajtowicz z Chrzanowa
Składniki:
1 mała główka kapusty pekińskiej
1 czerwona papryka
1 cebula
2 pomidory
5 ogórków konserwowych
1 puszka kukurydzy
1 podwójna pierś z kurczaka
przyprawa do gyrosa
4 łyżki keczupu
Sposób przyrządzenia:
sos czosnkowy (3 łyżki jogurtu naturalnego, 2 łyżki majonezu, 1 łyżka musztardy, 5 ząbków czosnku, 1 łyżeczka cukru) - przyrządzamy przeciskając czosnek przez praskę i mieszając z resztą składników.
Pierś z kurczaka kroimy w niewielkie paseczki (może być mała kostka), obsmażamy przez ok. 10 min. na oleju, dodając całe opakowanie przyprawy do gyrosa. Ogórek kroimy w plasterki, paprykę, cebulę, pomidora w półplasterki, a kapustę siekamy. Składniki układamy w miseczce warstwami: kapusta pekińska, papryka, keczup, ostudzone mięso, kukurydza, pomidor, cebula, ogórek, sos czosnkowy, kapusta.
Smacznego!
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu przelom.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
29.04.2025
ZATRUDNIĘ kierowcę kat. C i C+E 500-380-561
24.04.2025
WIELOLETNIE doświadczenie, kompleksowe wykonanie i...
22.04.2025
DREWNO opałowe, kominkowe, zrębki, Tel. 572-632-99...
22.04.2025
WYCINKA drzew, zrębkowanie, mulczowanie, Tel. 572-...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz