Magda Gessler robi kuchenną rewolucję w Chrzanowie - przelom.pl
Zamknij

Magda Gessler robi kuchenną rewolucję w Chrzanowie

11:14, 24.05.2017
Skomentuj W restauracji "Stare Mury" w Chrzanowie trwa kuchenna rewolucja Magdy Gessler. FOT. MAREK ORATOWSKI W restauracji "Stare Mury" w Chrzanowie trwa kuchenna rewolucja Magdy Gessler. FOT. MAREK ORATOWSKI

Znana restauratorka pracuje nad zmianą oblicza mieszczącej się przy Rynku restauracji "Stare Mury". Finał rewolucji w najbliższy piątek.

- Potwierdzam. Gościmy u siebie panią Magdę - mówi Jacek Krężel, właściciel restauracji "Stare Mury". Na razie nie chce mówić o szczegółach rewolucji, ani powodach, dla których się na nią zdecydował.

- Restauracja przez najbliższe dni jest zamknięta. W piątek będzie finałowa kolacja. Zapraszamy po zakończeniu rewolucji - dodaje Jacek Krężel.

Odcinek "Kuchennych rewolucji" z Chrzanowa będzie można zobaczyć na antenie TVN jesienią. Będzie to 16. sezon cieszącego się ogromną popularnością programu.

 

 

(Anna Jarguz)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(19)

gluszek20gluszek20

0 0

Betonowa rewolucja

11:54, 24.05.2017
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

patriotapatriota

0 0

Tylko w Chrzanów ,,rzucił" Ją na kolana ! https://www.youtube.com/watch?v=VD6041JYxq4

12:07, 24.05.2017
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

industrialindustrial

0 0

:) hmm.. po takim wejściu restauracja będzie się teraz nazywać Wejście Smoka!

13:38, 24.05.2017
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

AntoninkaAntoninka

0 0

Fatalny początek, pechowy jakiś. Mam nadzieję, że pani Magda nie doznała uszczerbku na zdrowiu. Osobiście bardzo ją lubię i wysoko cenię jej umiejętności. Z każdego jej programu wynoszę coś dla siebie, zawsze bowiem zdradzi jakiś kuchenny tajnik. Wie co to piękno, umie się bawić kolorami. Wprawdzie jest osobą mocno kontrowersyjną, ja jednak w całości propsuję jej osobowość. Powodzenia życzę i zera przeszkód na drodze.

14:34, 24.05.2017
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

patriotapatriota

0 0

Bardzo mnie zmartwiłaś i zasmuciłaś Antoninko swoją wypowiedzią - ja mam akurat o 180* ODWROTNY pogląd w temacie który opisujesz. Ale przyjmuję to ,,na klatę" z tym że język potężnie mnie swędzi i świerzbi żeby skomentować tę osobę ale nie mam dzisiaj siły...pozdrawiam

16:10, 24.05.2017
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

RozumekRozumek

0 0

Jaka rewolucja? Ta pani nawet czepka na główkę nie zakłada będąc w kuchni... Może by się w końcu sanepid temu przyglądnął? bo jedzenie z kłakami - przynajmniej mi nie smakuje...

17:59, 24.05.2017
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

AntoninkaAntoninka

0 0

Oj Rozumek, Rozumek, czepek pani Magdy nie obowiązuje, gdyż w kuchni jest gościem, głosem doradczym. Sanepid i owszem, powinien prowadzić systematyczne badanie serwowanych potraw i stan sterylności miejsc, w których są przygotowywane. Nie rozumiem, skąd bierze się niechęć do niekwestionowanego specjalisty. Zakładam, że Twoja żona po kuchni zawsze w czepku paraduje, a w przygotowaniu potraw panią Magdę przeskoczyła kilkakrotnie.

19:45, 24.05.2017
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

wojciuwojciu

0 0

Antoninko, Sanepid może i się nie będzie czepiał. Ale mnie (i wiele innych osób również, jak widać), obrzydza fakt, że trzepie czupryną nad garami. Dziękuję za rewolucję w jej wydaniu.

20:05, 24.05.2017
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

ChełmofonChełmofon

0 0

Powiem krótko. Wiem, że tego typu programy są reżyserowane i mało prawdziwe. Szkoda tylko, że restauratorzy dają się tak poniżać tej pani. Wiem, że to co ona ujawni w tym programie (syf, brud i śmierdzielstwo) są rozpisane w scenariuszu, to ja mimo, że cenię ich kuchnię raczej nie prędko znowu coś tam zjem.

21:14, 24.05.2017
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

jan0jan0

0 0

Chełmofon, wiesz to i tamto, a skąd to wiesz, jeśli można wiedzieć?

23:33, 24.05.2017
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

AntoninkaAntoninka

0 0

Dyskusja o nakryciu głowy, to jak burza w szklance wody. Bywają kucharze, którzy nawet owłosienie na rękach dokładnie golą, tacy są przewrażliwieni, bywają i tacy, dla których czapka kucharza jest koniecznością, atrybutem, pełni funkcję ozdobną. Bądźmy bardziej tolerancyjni, mniej drobiazgowi, pani Magda ma piękne i zadbane włosy, wchodząc do kuchni zwykle je upina. Nie podejrzewam zatem, by jakiś blond włos stał się składnikiem przygotowywanej potrawa. No, ale krytykować należy, taka to nasza polska przypadłość, lepiej sie wówczas czujemy.

07:42, 25.05.2017
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

007zglossie007zglossie

0 0

Szału nima. Na dzień dyszla przyjadą ludziska i będą smakować. A tak przy okazji ciekawe jaką nową nazwę wymyślą ;)

08:12, 25.05.2017
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

patriotapatriota

0 0

Znam dużo lepszych kucharzy a nie nawet pseudo celebrytów a co dopiero znawców gotowania. Moran, Brodnicki, Amaro, Makłowicz, Stalmasz, Okrasa ! A dobrej kuchni i fachowości nigdy nie kojarzę z : chamstwem, poniżaniem i ubliżaniem , dyskryminacją oraz zwyczajnymi często podłościami . To program dla masochistów ! Zadziwia mnie też zjawisko skąd tyle manii wielkości, własnej doskonałości i rozdętego EGO może się mieścić w jednej osobie ?

08:37, 25.05.2017
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

patriotapatriota

0 0

Antoninko - Weź pod pachę swoją ulubioną i ukochaną kucharkę i przejdź się z nią do chrzanowskiej galerii a skosztujcie tam prawdziwie Polskiej, domowej, dobrej kuchni w lokalu o nazwie : ,, A nóż, widelec " - jedzenie na wagę ! Piętro pierwsze , obok pizzerii Da Grasso.

08:41, 25.05.2017
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

AntoninkaAntoninka

0 0

Patrioto Drogi, takie miejsca jak lokal o nazwie: "A nóż, widelec" są stworzone dla osób, które potrzebują coś szybciutko wrzucić na ruszt, bez znaczenia jest co, byle zaspokoić głód. Jedzenie na wagę zdecydowanie mi nie odpowiada, charakterystyczne jest dla tanich jadłodajni, a zatem dla miejsc pozbawionych akceptowalnego klimatu. Pani Magda to nie Twoja bajka, tak mniemam, gustujesz zapewne w brunetkach, kobietach szczuplutkich, młodziutkich, małomównych flegmatyczkach. Ja kobiety przebojowe, twardo stąpające po ziemi podziwiam, a tego pani Magdzie trudno odmówić.

11:17, 25.05.2017
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

voltarvoltar

0 0

jedzenie na wagę to jak wyjadanie z hasioka można być degustatorem ale i można być ,, jubilerem,, jak wiesz co to autorze o szlachetnym nicku

13:09, 25.05.2017
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

patriotapatriota

0 0

Nigdy mi nie przeszkadzało GDZIE jem tylko CO jem i w jakich warunkach. Po tym co piszecie : voltar i Antoninka napewno nie byliście w tym miejscu które opisuję. Pamiętam że jak byłem mały to chodziliśmy na super żarcie do baru mlecznego w Chrzanowie naprzeciwko starej Policji na rogu ulic. Do dzisiaj pamiętam smak różnych potraw a bywałem w wielu klasowych restauracjach i jakoś niewiele mi utkwiło dań w pamięci . Poza tym 90 % tak zwanych eksluzywnych restauracji robi masowo klientów w konia sugerując byle co za kosmiczne pieniądze a smakosze od 7-miu boleści się delektują i poniecają a obsługa ,,leje" z nich na zapleczu. Poza tym umiem docenić jakość, smak i wygląd potraw bo ogólnie można stwierdzić że,,siedzę" w tym temacie grubo ponad 35 lat....i byle kucharzyna albo kelnerzyna w czuja mnie nie zrobi...heeeh

16:41, 25.05.2017
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

patriotapatriota

0 0

Moja bajka to : Moran, Brodnicki, Amaro, Makłowicz, Stalmach, Okrasa, Rączka i boska Nigella Lawson !

16:51, 25.05.2017
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

XenaXena

0 0

Czy już wisi jakaś nowa nazwa Starych murów? kto przechodził i widział?Z ciekawości jakie potrawy nam p.Magda zaserwuje?

05:40, 26.05.2017
Odpowiedzi:0
Odpowiedz


Dodaj komentarz

🙂🤣😐🙄😮🙁😥😭
😠😡🤠👍👎❤️🔥💩 Zamknij

Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu przelom.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz

0%