Macie czerstwy chleb? Jeśli tak, to spróbujcie wykorzystać go na grilla. Oto przepis.
Potrzebny jest mały bochenek czerstwego chleba (wczorajszy, przedwczorajszy), który trzeba pokroić na kromki w ten sposób, aby je nie do końca rozciąć.
Następnie przygotowujemy omastkę:
dobry olej lub oliwa - pół szklanki
kilka ząbków sprasowanego czosnku
zioła - jakie kto lubi
pół łyżeczki soli
szczypta pieprzu
Łyżeczką wlewamy omastkę pomiędzy kromki.
Tak przygotowany chlebek opakowujemy w folię aluminiową i grillujemy ok. 15 min. obracając go na grillowej kratce.
Bardzo prosta potrawa. Znakomicie pasuje do kiełbasek. Smacznego!
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu przelom.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
24.04.2025
WIELOLETNIE doświadczenie, kompleksowe wykonanie i...
22.04.2025
DREWNO opałowe, kominkowe, zrębki, Tel. 572-632-99...
22.04.2025
WYCINKA drzew, zrębkowanie, mulczowanie, Tel. 572-...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz