Pierogi z kruchego ciasta to pyszna przekąska, która doskonale sprawdza się na przyjęciach. Można je napełnić dowolnym, ulubionym farszem. Tym razem proponujemy serowy z dodatkiem papryczki chili.
Składniki na ciasto:Składniki na farsz:
Wykonanie:
Drożdże mieszamy ze śmietaną. Siekamy masło z mąką i solą. Dodajemy śmietanę z drożdżami i zagniatamy ciasto. Owijamy folią i odkładamy na godzinę do lodówki. W tym czasie przygotowujemy farsz. Ser ścieramy na tarce, papryczkę i pietruszkę siekamy. Mieszkamy składniki w miseczce.
Ciasto wałkujemy, wykrawamy większe kółka, napełniamy farszem (ok 1 łyżeczki na każde kółko) i lepimy pierogi. Układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy do zrumienienia w 200 st. (ok. 15 minut). Pierogi przed pieczeniem warto posmarować mlekiem lub jajkiem oraz posypać sezamem, czarnuszką lub kminkiem.
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu przelom.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
24.04.2025
WIELOLETNIE doświadczenie, kompleksowe wykonanie i...
22.04.2025
DREWNO opałowe, kominkowe, zrębki, Tel. 572-632-99...
22.04.2025
WYCINKA drzew, zrębkowanie, mulczowanie, Tel. 572-...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz