Macie czerstwy chleb? Jeśli tak, to spróbujcie wykorzystać go na grilla. Oto przepis.
Potrzebny jest mały bochenek czerstwego chleba (wczorajszy, przedwczorajszy), który trzeba pokroić na kromki w ten sposób, aby je nie do końca rozciąć.
Następnie przygotowujemy omastkę:
dobry olej lub oliwa - pół szklanki
kilka ząbków sprasowanego czosnku
zioła - jakie kto lubi
pół łyżeczki soli
szczypta pieprzu
Łyżeczką wlewamy omastkę pomiędzy kromki.
Tak przygotowany chlebek opakowujemy w folię aluminiową i grillujemy ok. 15 min. obracając go na grillowej kratce.
Bardzo prosta potrawa. Znakomicie pasuje do kiełbasek. Smacznego!
Pasażerowie będą zachwyceni. Premier potwierdza
Dziwnym trafem Chorwaci sa innego zdania i maja negatywne opinie na temat tego pociagu i o Polakach!
Jan
06:24, 2025-05-21
Więźniowe z Trzebini wskazali na Trzaskowskiego
tylko Rafał
@hotin
05:13, 2025-05-21
Zbiórka elektroodpadów w Gromcu i Żarkach
Moja tesciowa to jest jak radio, mozna przywiesc?
Julek
01:50, 2025-05-21
Jak głosowała w I turze wyborów gmina Trzebinia
Trzaskowski taki demokrata jak Przelom prawdopisarski. Molendowa jak Wysocka Sznepf matematyka wrogiem. A wystarczy zobaczyć że prawica pogoniła tych niemieckich drani z PO od *%#)!& czy czerwonej zarazy. Wszędzie.
Bą żur do piachu
23:14, 2025-05-20
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz