Szparagi w cieście francuskim - przelom.pl
Zamknij

Szparagi w cieście francuskim

15:00, 06.05.2023
Skomentuj Szparagi w cieście francuskim. FOT. Ulla Pałka Szparagi w cieście francuskim. FOT. Ulla Pałka

Sezon na szparagi już się zaczął. Ulla Pałka z Krzeszowic podpowiada przepis na smaczną i sycącą przekąskę.

Składniki:
2 pęczki szparagów zielonych
1 arkusz ciasta francuskiego
chilli mielone
1 jajko + 1/ 3 szklanki mleka
arkusz papieru do pieczenia + blacha
szczypta soli


Szparagi płuczemy i odrywamy zdrewniałe końcówki.

Rozwijamy ciasto francuskie i kroimy z niego cienkie paski (od tej krótszej części). Każdego szparaga owijamy paskiem ciasta.  Szparagi układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy jajkiem wymieszanym z mlekiem. Solimy do smaku. Posypujemy delikatnie chilli.

Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni. Pieczemy około 20 minut.

Ulla Pałka prowadzi blog kulinarny Kuchnia na wzgórzu

(Ewa Solak)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz


Dodaj komentarz

🙂🤣😐🙄😮🙁😥😭
😠😡🤠👍👎❤️🔥💩 Zamknij

Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu przelom.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz

0%