O czym piszemy dla Was w najnowszym wydaniu "Przełomu"?
Blanka mistrzowsko jeździ na koniu
Blanka Okoczuk dobrze wie, że zwycięstwa same nie przychodzą. Trzeba dużo ćwiczyć, mieć dobrych trenerów i móc powiedzieć o swoim wierzchowcu: "znamy się jak łyse konie".
Wszędzie zabieram ze sobą noże i patelnię
Paweł Sitarz z Chrzanowa jest prywatnym kucharzem polskich gwiazd. Występuje w telewizji, prowadzi warsztaty kulinarne. W rozmowie z Ewą Solak opowiada skąd wzięła się jego kulinarna pasja, ile kosztuje zrobiona przez niego kolacja i co zawsze dla gości przygotowuje.
Przyrodnicze tajemnice ziemi chrzanowskiej
Jak wydobywano rudy cynku i ołowiu, skąd na zimę przylatują tu gawrony, czy dzięcioły faktycznie leczą drzewa? O tym wszystkim opowiada znany chrzanowski przyrodnik Piotr Grzegorzek.
Braterskie pojedynki na wodzie
Przed laty bracia Piotr i Dawid Kuleta z Chrzanowa zdobywali medale mistrzostw Polski, Europy i świata w kajakarstwie. Chociaż karierę w tej dyscyplinie już zakończyli, od wody i sportu nie mogli uciec. Z powodzeniem gonią światową czołówkę w stand up paddle.
Artur Sarna zabiera Was na nocny spacer po Wrocławiu
14.11.2024
Poszukujemy Sprzedawcy (Konsultanta Medycznego) do...
14.11.2024
ODSTĄPIĘ dobrze prosperujący Sklep Odzieżowy - Chr...
08.11.2024
WYCINKA drzew, karczowanie, zrębkowanie. Minikopar...
08.11.2024
DREWNO opałowe, zrębki. Transport. Tel. 572-632-99...
01.11.2024
GABINET Psychologiczno - Terapeutyczny PRYZMAT Kat...
17.09.2024
ŚLUSARZY, spawaczy, montażystów, praca na warsztac...
MarcinKajkowski06:41, 12.10.2022
0 0
"Żule z alei Henryka w Chrzanowie idą za kratki" - bardzo słusznie! Idzie zima, w więzieniu mają darmowe ogrzewanie, jedzenie i opiekę medyczną bez kolejki plus telewizję - napewno będzie im lepiej niż na zimnych ławkach alei melina! Nie jeden z nas pracujących będzie się teraz zastanawiał nad rachunkami za ogrzewanie, drogim jedzeniem i niedostępnym lekarzem, więc nic tylko zostać chrzanowskim żulem! 06:41, 12.10.2022