W środę nowy, 41. w 2022 r. numer "Przełomu" - przelom.pl
Zamknij

W środę nowy, 41. w 2022 r. numer "Przełomu"

18:15, 11.10.2022 red
Skomentuj Okładka 41. numeru tygodnika "Przełom" Okładka 41. numeru tygodnika "Przełom"

O czym piszemy dla Was w najnowszym wydaniu "Przełomu"?

AKTUALNOŚCI

 

  • Komisariat w Libiążu tylko do końca miesiąca
  • Na zagrożonym cmentarzu w Trzebini odbywają się już pogrzeby
  • Lokalni przedsiębiorcy przed dylematem: zwijać się czy zwalniać ludzi
  • Wrażenia 72-latki z kolejki po węgiel w Libiążu
  • Rząd robi sobie jaja z samorządów, apelując do nich o dystrybucję węgla
  • Endokrynolog: Jodku potasu nie wolno zażywać profilaktycznie
  • Gdzie w razie zagrożeniasię zgłosić się po tabletki z jodkiem potasu - lista punktów
  • Nie starczył milion na tężnię w Krzeszowicach
  • Do pacjentów w szpitalu tylko pojedynczo
  • Ciepło w szkołach czy ciemno na ulicach? Oszczędności w Krzeszowicach
  • Nowy, drogi rentgen w chrzanowskim szpitalu
  • Ostatni dzwonek na nowy wóz bojowy dla Jankowic
  • Praca i mieszkania mają zatrzymać ludzi w gminie Babice
  • Dwa teatry Marcina Kobierskiego. Dwie premiery w jednym tygodniu
  • Trakt pogrzebowy w Porebie Żegoty nabiera rumieńców
  • Algieria, rysowanie i bzdury na sesji Rady Miejskiej w Alwerni
  • Żule z alei Henryka w Chrzanowie idą za kratki
  • W Stanach Zjednoczonych nauczyciel to jest ktoś
  • Catering i ajenci: co serwują dzieciom stołówki szkolne
  • Szachy nie tylko dla ścisłowców
  • Janina Augustyn marzy o życiu bez bólu. Możecie jej pomóc

 

MAGAZYN

Blanka mistrzowsko jeździ na koniu
Blanka Okoczuk dobrze wie, że zwycięstwa same nie przychodzą. Trzeba dużo ćwiczyć, mieć dobrych trenerów i móc powiedzieć o swoim wierzchowcu: "znamy się jak łyse konie".

Wszędzie zabieram ze sobą noże i patelnię
Paweł Sitarz z Chrzanowa jest prywatnym kucharzem polskich gwiazd. Występuje w telewizji, prowadzi warsztaty kulinarne. W rozmowie z Ewą Solak opowiada skąd wzięła się jego kulinarna pasja, ile kosztuje zrobiona przez niego kolacja i co zawsze dla gości przygotowuje.

Przyrodnicze tajemnice ziemi chrzanowskiej
Jak wydobywano rudy cynku i ołowiu, skąd na zimę przylatują tu gawrony, czy dzięcioły faktycznie leczą drzewa? O tym wszystkim opowiada znany chrzanowski przyrodnik Piotr Grzegorzek.

Braterskie pojedynki na wodzie
Przed laty bracia Piotr i Dawid Kuleta z Chrzanowa zdobywali medale mistrzostw Polski, Europy i świata w kajakarstwie. Chociaż karierę w tej dyscyplinie już zakończyli, od wody i sportu nie mogli uciec. Z powodzeniem gonią światową czołówkę w stand up paddle.

Artur Sarna zabiera Was na nocny spacer po Wrocławiu

 

PORADY

 

  • Zakwas z buraków - samo zdrowie
  • Dlaczego warto jeść orzechy jesienią
  • Gdzie dzwonić, gdy masz dość życia

 


SPORT

 

  • Trzebinia czeka na mecz jesieni
  • Zimny prysznic w Woli Filipowskiej
  • Przetasowania w czołówce chrzanowskiej B-klasy
  • Chrzanowski szczypiornista bohaterem ostatniej akcji
  • Świt przygasł w ligowej walce
  • Gromiec nie zwalnia tempa
  • Piłkarski tydzień

 

 

Kto woli czytać na mnitorze, najnowszy numer "Przełomu" znajdzie na kiosk.przelom.pl

(red)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(1)

MarcinKajkowskiMarcinKajkowski

0 0

"Żule z alei Henryka w Chrzanowie idą za kratki" - bardzo słusznie! Idzie zima, w więzieniu mają darmowe ogrzewanie, jedzenie i opiekę medyczną bez kolejki plus telewizję - napewno będzie im lepiej niż na zimnych ławkach alei melina! Nie jeden z nas pracujących będzie się teraz zastanawiał nad rachunkami za ogrzewanie, drogim jedzeniem i niedostępnym lekarzem, więc nic tylko zostać chrzanowskim żulem! 06:41, 12.10.2022

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

OGŁOSZENIA PROMOWANE

0%