Przełom Online
Pomysł na bezmięsny obiad - puszyste i chrupiące kotlety jajeczne
Miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz. Kotlety jajeczne to idealny obiad bez mięsa.
1
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas
SKŁADNIKI:
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 1 jajko surowe
- 1 cebula
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżka śmietany 18 %
- garść szczypiorku
- 2 łyżki kaszy manny
- sól
- pieprz
- curry
- olej do smażenia lub masło klarowane
- bułka tarta do obtoczenia kotletów
WYKONANIE:
Cebulę obieram i kroję w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewam tłuszcz i szklę cebulę do miękkości.
Ugotowane na twardo i obrane jajka kroję w drobną kostką albo ścieram na grubych oczkach tarki do warzyw.
Do miski wrzucam rozdrobnione jajka, zeszkloną cebulkę. Wbijam surowe jajko i wsypuje kaszę mannę. Dodaję śmietanę, musztardę oraz posiekaną zieleninę. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Z masy formuję kotlety. Obtaczam w bułce tartej i smażę po ok. 3 minuty z każdej strony.
Doskonałym dodatkiem do jajecznych kotletów jest surówka z marchewki i jabłka lub mizeria.
Komentarze
zapoznaj się z Regulaminem
1 komentarz
Obiad bez mięsa w niedzielę? Ja czegoś nie rozumiem.