To świetny sposób na wykorzystanie mięsa i warzyw z rosołu. Będą pyszną przekąską dla każdego.
Składniki:Rozwijamy ciasto francuskie. Wzdłuż krótszego boku nakładamy farsz i zawijamy rulonik. Jego koniec smarujemy roztrzepanym jajkiem. Odcinamy nadmiar ciasta i nakładamy kolejną porcję farszu. Znów zawijamy rulonik i odcinamy. Robimy tyle ruloników, na ile starczy ciasta i farszu.
Ruloniki tniemy na ok. 4-5 cm kawałki. Każdy z nich smarujemy jajkiem. Można je również posypać sezamem. Pieczemy 15-20 minut w 180 stopniach. Smacznego!
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu przelom.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
22.04.2025
DREWNO opałowe, kominkowe, zrębki, Tel. 572-632-99...
22.04.2025
WYCINKA drzew, zrębkowanie, mulczowanie, Tel. 572-...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz