Przełom Online
Rolada serowa. Pyszna przekąska
Jest bardzo sycąca i kaloryczna, za to dla miłośników sera wyjątkowa. Warto od czasu do czasu jej spróbować.
0
Rolada serowa
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas
Składniki:
500 g sera żółtego w plastrach
200 g serka topionego
100 g masła
4 jajka
250 g szynki
szczypiorek
sól, pieprz
Plastry sera układamy na folii spożywczej. Ugotowane na twardo jajka obieramy i kroimy w drobną kostkę. Podobnie kroimy szynkę. Masło ucieramy z serkiem topionym i dodajemy posiekany szczypiorek, szynkę i jajka.
Mieszamy. Farsz nakładamy na żółty ser i przy pomocy folii zawijamy w roladę. Owijamy ją dokładnie i wkładamy na kilka godzin do lodówki. Następnie kroimy w plasterki. Smacznego!