Jeśli zastanawiacie się, co zrobić na obiad lub kolację, możecie wykorzystać nasz przepis. Jest sprawdzony i naprawdę prosty.
Składniki:
Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej
2 łyżki mąki tortowej
2 jajka
0,5 szklanki śmietany
1 łyżeczka proszku do pieczenia
łyżka margaryny
szczypta soli
trochę wody
Składniki dokładnie mieszamy i wałkujemy na ciasto. Wykrawamy koła takie, jak na większe pierogi.
Farsz: 0,4 kg mięsa mielonego wieprzowo - wołowego, 1 cebula, koperek, sól, pieprz. Składniki mieszamy.
Farsz nakładamy na ciasto i lepimy duże pierogi. Smażymy je na rozgrzanym oleju, ale na niewielkim ogniu. Powinny się smażyć dość długo, żeby mięso zdążyło zrobić się miękkie.
profik11:20, 27.02.2022
A to nie jest CZEBUREK ??? Nie mamy polskich dań na kolacje??
W gminie Krzeszowice wygrywa Nawrocki
ksiądz kazał tak głosują ciemny lud to kupi ha ha
prawdziwy hotin
05:14, 2025-05-20
Więźniowe z Trzebini wskazali na Trzaskowskiego
....ciagnie swoj do swojego
Patrzcie
03:05, 2025-05-20
Więźniowe z Trzebini wskazali na Trzaskowskiego
Szkoda tęczy, raczej sześciokolorowe g..no
Ogień
00:05, 2025-05-20
Więźniowe z Trzebini wskazali na Trzaskowskiego
Duda juz swoich powypuszczał , albo pouciekali w świat
Ja
23:22, 2025-05-19