Przełom Online
Coś lżejszego po świątecznym przejedzeniu. Sałatka z rukolą i pieczarkami.
Jeśli macie już przesyt świątecznych potraw, a chcielibyście zjeść coś smacznego i mniej tuczącego, polecamy nasz przepis.
0

Ta sałatka powinna smakować wszystkim
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas
Składniki:
200 g pieczarek
1 cebula
100 g rukoli
10 pomidorków koktajlowych
1 żółta papryka
pół paczki sera feta
Sos: pół szklanki oliwy, 20 g orzeszków piniowych lub włoskich, 1 łyżeczka octu winnego, 1 łyżeczka musztardy, 1 łyżka miodu, szczypta soli i pieprzu
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie. Dodajemy pokrojone pieczarki oraz rozgniecione na drobne orzeszki. Studzimy i dodajemy octu winnego, musztardę, miód oraz przyprawy. Dokładnie mieszamy.
Do miski wrzucamy rukolę i pokrojone na cząstki pomidorki koktajlowe i paprykę, a także ser feta w niewielkich kostkach. Dodajemy pieczarki z cebulą i sosem. Delikatnie mieszamy. Smacznego!