Jeśli szukacie inspiracji na kolację, powinniście wypróbować nasz przepis. Wcale nie jest trudny.
Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka
pół główki kapusty pekińskiej
2 pomidory
1 czerwona papryka
pół pora
1 mała puszka kukurydzy
2 ząbki czosnku
1 jogurt grecki
3 łyżki majonezu
przyprawa do gyrosa / kebaba
pieprz cayenne
sól
1 łyżeczka pasty z ostrej papryki lub mielona ostra papryka
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i przyprawiamy przyprawą do gyrosa. Smażymy na niewielkiej ilości oleju. Studzimy.
Kapustę pekińską szatkujemy i wrzucamy do miski. Dodajemy pokrojone na cząstki pomidory oraz paprykę. Wrzucamy pokrojonego pora i kukurydzę. Dodajemy kurczaka.
Przygotowujemy sos mieszając jogurt z majonezem, rozgniecionym czosnkiem, pastą paprykową pieprzem, solą. Sos powinien być dość ostry. Dodajemy do sałatki i delikatnie mieszamy. Smacznego!
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu przelom.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
24.04.2025
WIELOLETNIE doświadczenie, kompleksowe wykonanie i...
22.04.2025
DREWNO opałowe, kominkowe, zrębki, Tel. 572-632-99...
22.04.2025
WYCINKA drzew, zrębkowanie, mulczowanie, Tel. 572-...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz