Gdy z nieba leje się żar, nie mamy apetytu na tłuste, ciężkie potrawy. Zupa chłodnik to królowa letnich obiadów. Łatwa w przygotowaniu i zdrowa.
SKŁADNIKI:
WYKONANIE:
Cebulę i czosnek posiekaj. Jajka ugotuj. Buraczki umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach, łodygi posiekaj
Na maśle przysmaż cebulę i czosnek, dodaj botwinkę. Smaż przez 5-10 minut, potem ostudź.
Rzodkiewki pokrój w półplasterki, ogórki zetrzyj na tarce o grubych oczkach, koperek posiekaj. W misce wymieszaj jogurt, maślankę, dodaj ostudzoną botwinkę, koperek, ogórki, rzodkiewkę. Dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Podawaj mocno schłodzony z pokrojonymi jajkami i (ewentualnie) z grzankami.
24.04.2025
WIELOLETNIE doświadczenie, kompleksowe wykonanie i...
22.04.2025
DREWNO opałowe, kominkowe, zrębki, Tel. 572-632-99...
22.04.2025
WYCINKA drzew, zrębkowanie, mulczowanie, Tel. 572-...
0 0
Wg Ewy Wachowicz jest lepszy.
0 0
@Adaś Niezgódka Wypróbuję, choć sprawdziłam i widzę, że składniki bardzo podobne. U Ewy Wachowicz dodatkowo jest śmietana, ale też mniej zieleniny
0 0
@Agniesxka Filipowicz.
Smacznego!
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu przelom.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz