Warto z tej okazji wypróbować sprawdzonej receptury na pyszne faworki, zwane także chrustem.
SKŁADNIKIPRZYGOTOWANIE
Ze wszystkich wymienionych składników wyrobić ciasto. Ubić je wałkiem, aż pokażą się pęcherzyki. Wyrobione ciasto rozwałkować na cienki placek. Następnie wyciąć paski i w każdym z nich zrobić na środku nacięcie. Przewlec końcówkę paska przez nacięcie, żeby uformować faworek.
Faworki smażyć na rozgrzanym oleju lub smalcu na kolor rumiany (około minuty na każdą stronę). Po usmażeniu przełożyć je na talerz i posypać cukrem pudrem.
Przeczytaj również
Domy się trzęsą, ściany pękają po wstrząsach z kopalni Janina
Złamał przepisy na drodze w Chrzanowie. Nigdy nie miał prawa jazdy i był pijany
Zmarł wieloletni działacz piłkarski
KORONAWIRUS. 94 ofiara COVID-19 w powiecie chrzanowskim (RAPORT - 10.02)
22.04.2025
DREWNO opałowe, kominkowe, zrębki, Tel. 572-632-99...
22.04.2025
WYCINKA drzew, zrębkowanie, mulczowanie, Tel. 572-...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz