Pomysł na bezmięsny obiad - paszteciki z kapustą, jajkami i grzybami. Jeśli mamy mało czasu, możemy do ich wykonania użyć gotowego ciasta francuskiego.
DOMOWE CIASTO
FARSZ
Kapustę poszatkować i parzyć 4 minuty we wrzącej wodzie. Grzyby namoczyć w bardzo małej ilości wrzątku. Na rozpuszczone masło wrzucić posiekaną cebulę, gdy się zeszkli, dodać kapustę i grzyby. Dusić do miękkości kapusty. Po lekkim przestudzeniu dodać posiekane jajka na twardo i wymieszać. Ciasto rozwałkować i wykrawać prostokąty lub kwadraty. Nakładać farsz na każdy kawałek ciasta i zwijać paszteciki. Posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać kminkiem lub czarnuszką. Piec w 180 st. do zrumienienia pasztecików.
14.11.2024
Poszukujemy Sprzedawcy (Konsultanta Medycznego) do...
14.11.2024
ODSTĄPIĘ dobrze prosperujący Sklep Odzieżowy - Chr...
08.11.2024
WYCINKA drzew, karczowanie, zrębkowanie. Minikopar...
08.11.2024
DREWNO opałowe, zrębki. Transport. Tel. 572-632-99...
01.11.2024
GABINET Psychologiczno - Terapeutyczny PRYZMAT Kat...
17.09.2024
ŚLUSARZY, spawaczy, montażystów, praca na warsztac...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz