Pomysł na bezmięsny obiad - paszteciki z kapustą, jajkami i grzybami. Jeśli mamy mało czasu, możemy do ich wykonania użyć gotowego ciasta francuskiego.
DOMOWE CIASTO
FARSZ
Kapustę poszatkować i parzyć 4 minuty we wrzącej wodzie. Grzyby namoczyć w bardzo małej ilości wrzątku. Na rozpuszczone masło wrzucić posiekaną cebulę, gdy się zeszkli, dodać kapustę i grzyby. Dusić do miękkości kapusty. Po lekkim przestudzeniu dodać posiekane jajka na twardo i wymieszać. Ciasto rozwałkować i wykrawać prostokąty lub kwadraty. Nakładać farsz na każdy kawałek ciasta i zwijać paszteciki. Posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać kminkiem lub czarnuszką. Piec w 180 st. do zrumienienia pasztecików.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz