Nie masz konta? Zarejestruj się

Przełom Online

Smaczne roladki z indyka faszerowane szpinakiem

19.07.2020 07:34 | 0 komentarzy | 2 549 odsłony | Agnieszka Filipowicz

Pomysł na niedzielny obiad - roladki z indyka w odsłonie ze szpinakiem i serem. Kto nie przepada za smażonym i panierowanym mięsem, może zrezygnować z panierki, a roladki podać z sosem np. pomidorowym.

0
Smaczne roladki z indyka faszerowane szpinakiem
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas

SKŁADNIKI:
• szpinak mrożony (ok.200-250 g)
• 2 ząbki czosnku
• 100 g masła
• 100 g sera żółtego (opcjonalnie - ser brie)
• 1 jajko
• bułka tarta do panierowania
• olej do smażenia
• sól
• pieprz
• gałka muszkatołowa

WYKONANIE:
Mięso myjemy, delikatnie rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem. Dodajemy gałkę muszkatołową. Szpinak odmrażamy i odciskamy. Na 2 łyżkach masła podsmażamy szpinak, dodajemy posiekany czosnek, doprawiamy do smaku. Na plastrach mięsa układamy szpinak i ser,  zwijamy. Panierujemy w jajku i bułce tartej, a potem smażymy na złoty kolor. Przekładamy do rękawa i dodajemy masło. Roladki pieczemy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.