Pomysł na niedzielny obiad - roladki z indyka w odsłonie ze szpinakiem i serem. Kto nie przepada za smażonym i panierowanym mięsem, może zrezygnować z panierki, a roladki podać z sosem np. pomidorowym.
SKŁADNIKI:
- szpinak mrożony (ok.200-250 g)
- 2 ząbki czosnku
- 100 g masła
- 100 g sera żółtego (opcjonalnie - ser brie)
- 1 jajko
- bułka tarta do panierowania
- olej do smażenia
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
WYKONANIE:
Mięso myjemy, delikatnie rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem. Dodajemy gałkę muszkatołową. Szpinak odmrażamy i odciskamy. Na 2 łyżkach masła podsmażamy szpinak, dodajemy posiekany czosnek, doprawiamy do smaku. Na plastrach mięsa układamy szpinak i ser, zwijamy. Panierujemy w jajku i bułce tartej, a potem smażymy na złoty kolor. Przekładamy do rękawa i dodajemy masło. Roladki pieczemy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu przelom.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
24.04.2025
WIELOLETNIE doświadczenie, kompleksowe wykonanie i...
22.04.2025
DREWNO opałowe, kominkowe, zrębki, Tel. 572-632-99...
22.04.2025
WYCINKA drzew, zrębkowanie, mulczowanie, Tel. 572-...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz