Smaczne roladki z indyka faszerowane szpinakiem - przelom.pl
Zamknij

Smaczne roladki z indyka faszerowane szpinakiem

07:34, 19.07.2020 Agnieszka Filipowicz
Skomentuj

Pomysł na niedzielny obiad - roladki z indyka w odsłonie ze szpinakiem i serem. Kto nie przepada za smażonym i panierowanym mięsem, może zrezygnować z panierki, a roladki podać z sosem np. pomidorowym.

SKŁADNIKI:
- szpinak mrożony (ok.200-250 g)
- 2 ząbki czosnku
- 100 g masła
- 100 g sera żółtego (opcjonalnie - ser brie)
- 1 jajko
- bułka tarta do panierowania
- olej do smażenia
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa

WYKONANIE:
Mięso myjemy, delikatnie rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem. Dodajemy gałkę muszkatołową. Szpinak odmrażamy i odciskamy. Na 2 łyżkach masła podsmażamy szpinak, dodajemy posiekany czosnek, doprawiamy do smaku. Na plastrach mięsa układamy szpinak i ser,  zwijamy. Panierujemy w jajku i bułce tartej, a potem smażymy na złoty kolor. Przekładamy do rękawa i dodajemy masło. Roladki pieczemy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.

(Agnieszka Filipowicz)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%