Lato to czas, gdy lubimy eksperymentować z kuchnią w plenerze. Nasz przepis jest pyszną alternatywą dla tradycyjnej kiełbaski.
Składniki:
0,5 kg mięsa mielonego (dowolne - wg uznania)
jajko
2 rozgniecione ząbki czosnku
trzy łyżki bułki tartej
1 cebula pokrojona w kostkę
przyprawy: sól, pieprz, mielona papryka ostra
Składniki dokładnie mieszamy i wstawiamy na chwilę do lodówki.
Bagietkę kroimy na części i nacinamy tak, żeby można było ją nadziewać. Można wyciągnąć nieco bułki, żeby farsz łatwiej się mieścił. Można go posypać tartym żółtym serem i dodać po plasterku czerwonej lub żółtej papryki.
Zawijamy bagietki w folię aluminiową i układamy na rozgrzany grill. Pieczemy ok. 40 min, obracając. Podajemy z dipami.
24.04.2025
WIELOLETNIE doświadczenie, kompleksowe wykonanie i...
22.04.2025
DREWNO opałowe, kominkowe, zrębki, Tel. 572-632-99...
22.04.2025
WYCINKA drzew, zrębkowanie, mulczowanie, Tel. 572-...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz