Faszerowane bagietki z grilla - przelom.pl
Zamknij

Faszerowane bagietki z grilla

15:00, 28.06.2020
Skomentuj Bagietka z grilla świetnie sprawdzi się na imprezie Bagietka z grilla świetnie sprawdzi się na imprezie

Lato to czas, gdy lubimy eksperymentować z kuchnią w plenerze. Nasz przepis jest pyszną alternatywą dla tradycyjnej kiełbaski.

Składniki:
0,5 kg mięsa mielonego (dowolne - wg uznania)
jajko
2 rozgniecione ząbki czosnku
trzy łyżki bułki tartej
1 cebula pokrojona w kostkę
przyprawy: sól, pieprz, mielona papryka ostra

Składniki dokładnie mieszamy i wstawiamy na chwilę do lodówki.

Bagietkę kroimy na części i nacinamy tak, żeby można było ją nadziewać. Można wyciągnąć nieco bułki, żeby farsz łatwiej się mieścił. Można go posypać tartym żółtym serem i dodać po plasterku czerwonej lub żółtej papryki.

Zawijamy bagietki w folię aluminiową i układamy na rozgrzany grill. Pieczemy ok. 40 min, obracając. Podajemy z dipami.

(Ewa Solak)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%