Ziemia chrzanowska
Rolada z żółtym serem i mięsem
Polecamy przekąskę, która sprawdzi się na różnego rodzaju przyjęciach. Przygotujcie ją i sami przekonajcie się, jak smakuje.

SKŁADNIKI
25 dkg żółtego sera
słoik 480 lub 500 g majonezu
5 jaj
50 dkg mięsa mielonego
PRZYGOTOWANIE
Jajka ubić, dodać majonez oraz starty żółty ser. Upiec w temperaturze 180 stopni na złoty kolor. Przyprawić (według uznania) mięso mielone i rozłożyć je na upieczonej roladzie. Zwinąć ją i piec całość około godziny w temperaturze 180 stopni.
Komentarze
2 komentarzy
Przepraszam, że wejdę jeszcze w temat! Moja Pani kazała! Proszę nie solić!!! Dzisiejsze sery żółte są przez producentów przesolone!!! Tak od siebie – polecam na podwieczorek! Chłopcy, na wieczór libido rośnie!!!
POLECAM!!! Cudo w ustach! Moja Pani coś takiego robi!!! Trochę inne proporcje, więcej jajek, mięso z szynki, kapka masła, ale to nieważne!!! Polecam! Wielka wartość odżywcza, brak węglowodanów, super potrawa!!!