To szybki i prosty przepis na pierś z indyka. Kluczowe jest użycie rękawa do pieczenia. Dzięki niemu mięso nie będzie suche.
SKŁADNIKI:
- ok. 0,8 kg piersi z indyka
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu świeżo mielonego
- kilka ząbków czosnku
- 2 łyżki majeranku
- 2 łyżki oleju
- 1 pomarańcza
WYKONANIE:
Pierś z indyka umyć, osuszyć. Ostrym, wąskim nożem zrobić nacięcia i naszpikować ząbkami czosnku. W misce połączyć przyprawy, dokładnie wymieszać. Pierś dokładnie obtoczyć przyprawami. Przykryć miskę i odstawić w chłodne miejsce na minimum 1 godzinę. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni Celsjusza z termoobiegiem. Przygotować rękaw do pieczenia. Włożyć do niego mięso. Obłożyć plasterkami z połowy pomarańczy, wlać sok wyciśnięty z drugiej połowy pomarańczy. Umieścić rękaw z indykiem na blasze do pieczenia. Wstawić do gorącego piekarnika na ok. 1 godz.
22.04.2025
DREWNO opałowe, kominkowe, zrębki, Tel. 572-632-99...
22.04.2025
WYCINKA drzew, zrębkowanie, mulczowanie, Tel. 572-...
10.04.2025
ŁAZIENKI, gładzie, sufity podwieszane, Tel. 692-60...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz