Makaron z pomidorkami koktajlowymi, orzeszkami pinii i parmezanem - przelom.pl
Zamknij

Makaron z pomidorkami koktajlowymi, orzeszkami pinii i parmezanem

13:30, 24.05.2020 Agnieszka Filipowicz
Skomentuj

To ekspresowa propozycja na obiad lub kolację. Wystarczy kwadrans i danie gotowe. Szybkie, kolorowe i pyszne.

Składniki (na 2-3 porcje):
- 180g-200 g makaronu (użyłam szpinakowego)
- 2-3 garście pomidorków koktajlowych
- 2-3 ząbki czosnku
- 50 g orzeszków pinii
- dwie łyżki oliwy
- ser grana padano lub parmezan
- kilka listków świeżej bazylii
- oliwki (opcjonalnie)

Przygotowanie:
Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażać przekrojone na pół pomidorki z posiekanym czosnkiem przez ok. 3 minuty. Uprażyć orzeszki pinii na suchej patelni.
Makaron wrzucić do wrzątku, ugotować al dente. Zmieszać z pomidorami. Wszystko dusić przez 30 sekund, aby smaki się połączyły.
Gotowy makaron posypać serem, orzeszkami pinii i udekorować świeżą bazylią. Można dodać oliwki. Podawać od razu.

 

 

(Agnieszka Filipowicz)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz


Dodaj komentarz

🙂🤣😐🙄😮🙁😥😭
😠😡🤠👍👎❤️🔥💩 Zamknij

Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu przelom.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz

0%