Nadchodzi sezon truskawkowy, więc dziś serwujemy przepis na buchty, czyli po prostu kluski na parze, z pysznym sosem truskawkowym. Dzieci uwielbiają to danie.
Buchty można też podać polane stopionym masłem, posypane cynamonem lub wytrawne - z pieczenią i sosem.
SKŁADNIKI:
230 g mleka (mniej więcej jedna szklanka)
30 g drożdży
20 g cukru
500 g mąki
2 jaja
szczypta soli
60 g masła
WYKONANIE:
SOS TRUSKAWKOWY
250 g serek mascarpone
400 g truskawek
Cukier (wg uznania, ja daję 4-5 łyżek)
Owoce z cukrem dokładnie zmiksować, dodać mascarpone i ponownie krótko zmiksować. Powinna powstać puszysta, jednolita masa.
W gminie Krzeszowice wygrywa Nawrocki
ksiądz kazał tak głosują ciemny lud to kupi ha ha
prawdziwy hotin
05:14, 2025-05-20
Więźniowe z Trzebini wskazali na Trzaskowskiego
....ciagnie swoj do swojego
Patrzcie
03:05, 2025-05-20
Więźniowe z Trzebini wskazali na Trzaskowskiego
Szkoda tęczy, raczej sześciokolorowe g..no
Ogień
00:05, 2025-05-20
Więźniowe z Trzebini wskazali na Trzaskowskiego
Duda juz swoich powypuszczał , albo pouciekali w świat
Ja
23:22, 2025-05-19
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz