To smaczna i sycąca potrawa. Sprawdzi się na każdej imprezie. Wystarczy odrobina fantazji i można ją dowolnie urozmaicić.
Podstawowymi składnikami są pierś z kurczaka i brokuł. Do nich dopasować można ulubione warzywa i przyprawy.
Składniki:
podwójna pierś z kurczaka
średni brokuł
kukurydza w puszce
dwa pomidory, papryka, czerwona fasola i ser feta (opcjonalnie)
przyprawy: papryka słodka, majeranek, tymianek, oregano, bazylia
Sos:
2 łyżki majonezu, 3 łyżki jogurtu, posiekany ząbek czosnku, odrobina maggi, pieprz, sól do smaku. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
Pierś z kurczaka płuczemy i kroimy w niewielką kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem i czerwoną papryką. Obsmażamy na oliwie. Studzimy.
Brokuła płuczemy i dzielimy na nieduże cząstki. Gotujemy chwilę, żeby był al dente. Studzimy.
Warzywa płuczemy i kroimy w kostkę, wrzucamy wszystko do miski, a jeśli mamy ochotę dodajemy sera feta. Polewamy sosem. Delikatnie mieszamy. Smacznego!
(e)
Przełom nr 20 (1395) 22.5.2019
Ewa Solak
24.04.2025
WIELOLETNIE doświadczenie, kompleksowe wykonanie i...
22.04.2025
DREWNO opałowe, kominkowe, zrębki, Tel. 572-632-99...
22.04.2025
WYCINKA drzew, zrębkowanie, mulczowanie, Tel. 572-...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz