Ciastka - rybki - przelom.pl
Zamknij

Ciastka - rybki

08:49, 21.09.2016
Skomentuj Ciastka - rybki możemy przyozdobić np. szczypiorkiem Ciastka - rybki możemy przyozdobić np. szczypiorkiem

Przepis podaje Barbara Paszcza z Karniowic

Jeśli ktoś lubi słone lub pikantne przekąski, powinien spróbować ciastek - rybek. Są doskonałe jako przekąska i ciekawa odmiana od słodkości.

Składniki:
- ciasto drożdżowe: 3 szklanki mąki, 1 szkl. mleka, 5 dag drożdży, 1 łyżeczka soli, szczypta cukru, 100 ml oleju. Wyrabiamy ciasto, przykrywamy serwetką i czekamy, aż urośnie (ok. 1,5 h).
- farsz: tuńczyk z puszki, ser biały, posiekana cebula, posiekany koperek, pieprz, sól. Składniki mieszamy
Układamy farsz na półokrągłych kawałkach rozwałkowanego ciasta, przykrywamy podobnymi i sklejamy, formując rybki. Pamiętamy, żeby ciasto nie było zbyt grube. Oczka robimy np. z ziarenek pieprzu. Smarujemy jajkiem i wkładamy do piekarnika. Pieczemy na złoty kolor.
(e)

Przełom nr 36 (1260) 2016

 

(red)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

OSTATNIE KOMENTARZE

0%