To bomba kaloryczna i smakowa, danie nieduże, lecz niezwykle sycące. Sprawdzi się na kolację w gronie rodziny lub znajomych. Pycha!
Składniki:
- szynka parmeńska
- ser pleśniowy
- ser żółty
- oscypki
- suszone śliwki
- mandarynka
- zgniecione orzechy nerkowca, migdały i orzechy laskowe
- pokrojony w paseczki por do smaku
- konfitura z jagód, malin lub żurawiny
- rukola do ozdoby
Przygotowanie:
Szynkę rozdzielamy po dwa plasterki i układamy jeden obok drugiego tak, żeby brzegi nachodziły na siebie. Układamy na nie plasterki serów, dodajemy śliwki, cząstki mandarynki, orzechy i migdały oraz por. Zawijamy wszystko dokładnie i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 15-20 min. Podajemy z rukolą i konfiturą.
(e)
Przełom nr 5 (1229) 3.2.2016
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu przelom.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
24.04.2025
WIELOLETNIE doświadczenie, kompleksowe wykonanie i...
22.04.2025
DREWNO opałowe, kominkowe, zrębki, Tel. 572-632-99...
22.04.2025
WYCINKA drzew, zrębkowanie, mulczowanie, Tel. 572-...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz