Ser w szynce parmeńskiej ze śliwką - przelom.pl
Zamknij

Ser w szynce parmeńskiej ze śliwką

09:38, 10.02.2016
Skomentuj Fot. Ewa Solak Fot. Ewa Solak

To bomba kaloryczna i smakowa, danie nieduże, lecz niezwykle sycące. Sprawdzi się na kolację w gronie rodziny lub znajomych. Pycha!

Składniki:
- szynka parmeńska
- ser pleśniowy
- ser żółty
- oscypki
- suszone śliwki
- mandarynka
- zgniecione orzechy nerkowca, migdały i orzechy laskowe
- pokrojony w paseczki por do smaku
- konfitura z jagód, malin lub żurawiny
- rukola do ozdoby

Przygotowanie:
Szynkę rozdzielamy po dwa plasterki i układamy jeden obok drugiego tak, żeby brzegi nachodziły na siebie. Układamy na nie plasterki serów, dodajemy śliwki, cząstki mandarynki, orzechy i migdały oraz por. Zawijamy wszystko dokładnie i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 15-20 min. Podajemy z rukolą i konfiturą.
(e)
Przełom nr 5 (1229) 3.2.2016

(red)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz


Dodaj komentarz

🙂🤣😐🙄😮🙁😥😭
😠😡🤠👍👎❤️🔥💩 Zamknij

Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu przelom.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz

0%