Jabłka na słono - przelom.pl
Zamknij

Jabłka na słono

08:37, 24.09.2014
Skomentuj

Kuchnia Przełomu. O tej porze polskie jabłka smakują najlepiej. Można je jeść na surowo, jako dodatek do sałatek, przyrządzić z nich pyszną szarlotkę albo nadziać kaszanką. Przepis na grillowane jabłka nadziewane kaszanką podaje Katarzyna Jaworek z Mętkowa.

Kuchnia Przełomu. O tej porze polskie jabłka smakują najlepiej. Można je jeść na surowo, jako dodatek do sałatek, przyrządzić z nich pyszną szarlotkę albo nadziać kaszanką. Przepis na grillowane jabłka nadziewane kaszanką podaje Katarzyna Jaworek z Mętkowa.

Składniki:
3 duże jabłka
2 kaszanki
sól
pieprz

PRZYGOTOWANIE:
Jabłka myjemy i osuszamy. Nożem odkrawamy wierzchy. Następnie wydrążamy środek jabłka, tak aby powstała miseczka. Z kaszanki usuwamy osłonkę, kroimy w plasterki i wypełniamy nią wnętrza jabłek. Oprószamy solą i pieprzem. Jabłka przykrywamy odciętymi wierzchołkami. Owijamy w folię aluminiową i układamy na rozgrzanym grillu. Grillujemy około 15 minut. Jabłka odwijamy z folii i układamy na talerzu.
Przełom nr 37 (1159) 17.9.2014

(red)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz


Dodaj komentarz

🙂🤣😐🙄😮🙁😥😭
😠😡🤠👍👎❤️🔥💩 Zamknij

Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu przelom.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz

0%