Mięsiwo z pieca z Elimeksu najlepsze w Małopolsce - przelom.pl
Zamknij

Mięsiwo z pieca z Elimeksu najlepsze w Małopolsce

18:43, 24.08.2014
Skomentuj Jacek Pabis, właściciel trzebińskiego ELIMEXU, podczas oświęcimskiego półfinału Małopolskiego Festiwalu Smaku Fot. Tadeusz Jachnicki Jacek Pabis, właściciel trzebińskiego ELIMEXU, podczas oświęcimskiego półfinału Małopolskiego Festiwalu Smaku Fot. Tadeusz Jachnicki

W niedzielę Jacek Pabis z Młoszowej, właściciel firmy ELIMEX, zdobył Grand Prix na Małopolskim Festiwalu Smaku w Krakowie. Jury zachwyciło się jego mięsiwem z pieca.

W niedzielę Jacek Pabis z Młoszowej, właściciel firmy ELIMEX, zdobył Grand Prix na Małopolskim Festiwalu Smaku w Krakowie. Jury zachwyciło się jego mięsiwem z pieca.

- To z wielu względów bardzo prestiżowa nagroda. Tym bardziej, że to dziesiąty jubileuszowy festiwal. Ponadto to zasługa wszystkich pracowników, nie tylko moja. Oczywiście, każda nagroda cieszy, ale ta w szczególności, ponieważ na Małopolskim Festiwalu Smaku panuje ogromna konkurencja - podkreśla Jacek Pabis.

Zwycięskie mięsiwo z pieca jest wypiekane przez trzebiński ELIMEX i sprzedawane na gorąco oraz na zimno. Część tego rodzaju wyrobów była już wcześniej produkowana, a część od miesiąca.

- Co jakiś czas staramy się zaskoczyć klientów czymś smacznym - stwierdza Pabis.

Wyróżnienie dostał Andrzej Mędrala z krzeszowickiej firmy Melba za tradycyjne lody śmietankowe na bazie mleka krów Rasy Polskiej Czerwonej.

Małopolski Festiwal Smaku jest organizowany od 2005 r. W tegorocznym, czerwcowym półfinale w Oświęcimiu ELIMEX również zdobył Grand Prix za ten sam produkt.
Łukasz Dulowski

(red)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%