Satay, koreczki z orzechami włoskimi i suszoną morelą, mięsne kulki z makaronem, miętą i ruccolą - dania przygotowane przez pracowników WTZ Fundacji im. Brata Alberta w Trzebini wygrały w konkursie na najładniejszy stół piknikowy. Zorganizowano go w ramach sobotniego "Lata na polu" na Błoniach Karniowickich.
- Mniej więcej wiedzieliśmy, co przygotują koła gospodyń wiejskich. One stawiają na pyszną, swojską kuchnię. My też, ale w nieco innym wydaniu. Długo zastanawialiśmy się, co zaserwować, szukając pomysłów i inspiracji w różnych źródłach. Wszystko jest ekologiczne, zdrowie i smaczne - do spróbowania potraw zachęcała Barbara Kipek z Warsztatów Terapii Zajęciowej w Trzebini.
- To świetna impreza, można spróbować, co proponują inni, spotkać się porozmawiać, potańczyć - mówiła Jadwiga Maciejowska z koła emerytów nr 2 w Karniowicach.
patriota09:58, 30.07.2017
0 0
Wiedziałem że Maciej Piechowicz oddaje z poświęceniem swoje serce i czas potrzebującym ale nie wiedziałem że Pani Barbara jest taką działaczką ! ? Gratulacje i szacuneczek dla OBOJGA ! 09:58, 30.07.2017
iglesias12315:25, 07.08.2017
0 0
Wow ;) Dania jak z restauracji http://www.restauracja.lesnawola.pl/ więc w życiu bym nie powiedziała, że to dania na piknik. Ale musiały smakować przepysznie. 15:25, 07.08.2017