Tradycyjny polski chleb to podstawa naszej pracy - przelom.pl
Zamknij

Tradycyjny polski chleb to podstawa naszej pracy

12:43, 27.06.2017
Skomentuj

Fundamentem naszego chleba jest zakwas. Dzięki opartej na nim recepturze oraz pasji możemy piec chleb, z którego jesteśmy dumni - mówi Zbigniew Grondal właściciel piekarni Gronpiek.

Piekarnia kilka lat temu uzyskała certyfikat na produkcję ekologicznego pieczywa. Przygotowywała się do tego ponad dwa lata. Teraz każdy, kto kupi oznakowany chleb, może mieć pewność, że nie ma w nim ani grama chemicznych wynalazków, mających poprawić ich wygląd i smak.
- BioCert służy nie tylko nam, ale przede wszystkim klientom. Chcemy dać im pewność, że kupują produkt zdrowy, z ekologicznej mąki i na innych atestowanych składnikach - mówi Zbigniew Grondal, właściciel Gronpieku.
Chleb wytwarzany jest w sposób naturalny metodą pięciofazową. Zajmuje ona do 36 godzin. Mimo że czasochłonna, daje dobre, zdrowe pieczywo. Bez żadnych sztucznych dodatków, polepszaczy czy emulgatorów. Chleb z Gronpieku nie jest poddawany ani procesom schładzania ani mrożenia. Przez siedem dni w tygodniu i dwanaście miesięcy w roku Gronpiek dba o to, żeby tradycyjna receptura prowadzenia ciasta była podstawą i chlubą rodzinnej Piekarni.
- Nasze chleby to własne receptury. Pasja i serce włożone w pracę. Tworzymy pieczywo, z którego możemy być dumni. Stale szukamy przepisów, robimy próby receptur, żeby zaoferować klientom towar najwyższej jakości - zaznacza Zbigniew Grondal.

Bierzemy pełną odpowiedzialność za naturalność naszych produktów składając pod ich listą podpisy osób odpowiedzialnych za produkcję pieczywa

www.gronpiek.pl
fb Piekarnia Cukiernia Gronpieka

chleb baltonowski - mąka pszenna, zakwas (mąka żytnia i woda), drożdże, sól
chleb zakopiański - mąka pszenna, zakwas (mąka żytnia i woda), maślanka, drożdże, sól.
chleb foremkowy - mąka pszenna , zakwas (mąka żytnia i woda) drożdże, sól, mak.
chleb graham - mąka pszenna graham, mąka pszenna, otręby pszenne, drożdże, sól.
chleb wolak - mąka żytnia, mąka pszenna, zakwas (mąka żytnia i woda), maślanka, drożdże, sól.
chleb żytni - mąka żytnia, zakwas (mąka żytnia
i woda) mleko, sól.
chleb praski - mąka pszenna , zakwas (mąka żytnia i woda), sól ,drożde.
chleb razowy- mąka żytnia razowa, zakwas (mąka żytnia i woda), mąka pszenna, sól.
chleb swojak - mąka pszenna, mąka żytnia razowa, mąka żytnia, płatki owsiane, płatki jęczmienne, maślanka, siemię lniane, mąka sojowa, nasiona słonecznika , płatki kukurydzy, amarantus, sezam, drożdże, sól.
chleb pszenny- mąka pszenna ,tłuszcz (margaryna), cukier, sól.
chleb dinkel - mąka żytnia, mąka pszenna, mąka orkiszowa, mąka pszenna graham, otręby pszenne, nasiona słonecznika, mąka sojowa, maślanka, płatki ziemniaczane, płatki kukurydzy, nasiona chia, drożdże, słód jęczmienny, sól
chleb czarnuszek - mąka żytnia razowa, zakwas mąka żytnia i woda), zboże łamane (jęczmień, żyto, pszenica )nasiona słonecznika , siemię lniane, czarnuszka, sól
chleb jędrula z żurawiną - mąka żytnia, zakwas (mąka żytnia i woda), żurawina, sól
chleb caban - mąka żytnia, zakwas (mąka żytnia i woda), nasiona słonecznika ,mąka pszenna ,mąka żytnia prażona pęczniejąca, mąka ze słodu żytniego pęczniejąca, sól, słód jenczmienny
chleb dyniowy - mąka pszenna, mąka żytnia razowa, mąka żytnia, płatki owsiane, płatki jęczmienne, maślanka,dynia, siemię lniane, mąka sojowa, nasiona słonecznika, konopie, amarantus , sezam, drożdże, sól.
chleb cebulowy - mąka pszenna zakwas (mąka żytnia i woda), cebula prażona , drożdże ,sól .
chleb domowy - mąka pszenna, zakwas (mąka żytnia i woda), płatki ziemniaczane, drożdże sól.
chleb wiejski - mąka pszenna, zakwas (mąka żytnia i woda ), drożdże, sól.
chleb orkiszowo/żytni - razowy - mąka orkiszowa razowa , zakwas (mąka żytnia razowa
i woda) drożdże, sól.
weka - mąka pszenna, drożdże ,tłuszcz
( margaryna, olej ), cukier, sól.
cebularz - mąka pszenna , cebula , mleko, olej , drożdże, cukier, sól, zioła prowansalskie.
żur naturalny - mąka żytnia, zakwas (mąka żytnia i woda), otręby żytnie, czosnek.
barszcz biały naturalny- mąka żytnia, zakwas (mąka żytnia i woda), płatki owsiane, czosnek


Nasze sklepy:

Wola Filipowska, ul. Kolejowa 2
Zapraszamy w godzinach:
pon. - pt. 6:00 - 22:00
sob. 6:00 - 15:00
niedz. 16:30 - 20:00

Tenczynek, ul. Chrzanowska 11
Zapraszamy w godzinach:
pon.-pt. 6:00 - 17:00
sob. 6:30 - 12:30

Krzeszowcie, ul. Krakowska 3
Zapraszamy w godzinach:
pon.-pt. 6:00 - 20:00
sob. 6:00 - 15:00
nd. 16:30 - 20:00

Chrzanów, ul. Kolonia Stella 22
Zapraszamy w godzinach:
pon.-pt. 5:00 - 18:00
sob. 5:00 - 13:00

Chrzanów, ul. Mieszka I 9a
Zapraszamy w godzinach:
pon.-pt. 6:00 - 20:00
sob. 6:00 - 13:00

Trzebinia, ul. Wiśniowa 13
Zapraszamy w godzinach:
pon.-pt. 6:30 - 14:30
sob. 6:30 - 12:30

Sklepy patronackie:
Rudawa, ul. Rudawska 4

(Piekarnia Cukiernia Gronpiek)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

OSTATNIE KOMENTARZE

Spółdzielnia zapisuje na półkolonie

Droga Redakcjo. Mam nadzieję, że po takim odzewie ze strony ludzi, ktoś się przyjrzy rzetelnie co dzieje się w PSM. Pominę już fakt, traktowania przez P.Rembiecha pracowników jak i również petentów. Wystarczająco dużo było informacji w poprzednich komentarzach na temat tego, jak to naprawdę wygląda. Pragnę zwrócić uwagę, na to, że Prezes na miejsce zwalnianych lub zwalniających się, przyjmował pracowników bez stosownego przygotowania do sprawowania przez nich funkcji (pomijając wykształcenie). Dotyczy to niższych stanowisk, ale i kierowniczych i nawet jeszcze wyższych. Ludzie pełniący tak wysokie funkcje, powinni chyba posiadać odpowiednie wykształcenie lub chociaż doświadczenie. Niestety w takich instytucjach nie przeprowadza się żadnych kontroli. Liczył się fakt, że będzie to pracownik, który nie będzie zwracał uwagi na nieprawidłowości (jak i to, że będzie informował komu z innych nie podoba się działanie pracodawcy, kto jest "niewygodny"). Cieszę się, że opuściłam "mury" PSM i nie muszę codziennie patrzeć i przeżywać tego, co się dzieje od samego środka.

Z_PSM

22:38, 2025-05-30

Powiększy się w Chrzanowie strefa płatnego parkowania

Brawo chrzanowianie.Pamue burmistrzu parkomaty wstawić na każdej ulicy i po 10 zł za godzinę a cabany niech płacą hdk wybrali.

keruj

22:37, 2025-05-30

Powiększy się w Chrzanowie strefa płatnego parkowania

Znaleziono sposób na dojenie ciemnego narodu Ludzie płacą i nie zastanawiają za co.

Wacek

22:10, 2025-05-30

Jest nowy dyrektor balneologii w Krzeszowicach

Najlepszym dyrektorem była pani Karolina Wróblewska, szpital przy niej rozkwitł. Teraz już to nie to samo. Szkoda że zrobili krzywdę chłopakowi i wsadzili go na miejsce po partyjnemu. Nic do niego nie mamy, ale to nie ten poziom i nie te predyspozycje.

Ewka i Ania

21:48, 2025-05-30

0%