Libiąż
Restauratorzy z Libiąża goszczący niedawno Magdę Gessler apelują o wsparcie dla branży
Niedawno w libiąskiej restauracji „4 smaki" gościła znana restauratorka Magda Gessler. Przeprowadziła w lokalu, który zmienił nazwę na „Cztery smaki na języku" pierwszą w Polsce „Kuchenną rewolucję" w historii tego programu zrobioną pod kątem sprzedaży potraw na wynos. Właściciele mają nadzieję, że mimo rządowych ograniczeń uda im się utrzymać siebie i trzy etaty pracowników.
- Liczymy na wsparcie okolicznych mieszkańców. Stąd nasz apel: gdyby każdy z nich przynajmniej raz w miesiącu zamówił jakieś danie na wynos, niekoniecznie z naszej restauracji, to branża mogłaby przetrwać ten trudny czas - mówią Klaudia i Michał Kulińscy.
W najnowszym, papierowym wydaniu „Przełomu" możecie przeczytać obszerny wywiad z nimi. Tłumaczą w nim m.in. dlaczego zaprosili słynną restauratorkę oraz jak zmienił się ich lokal i menu po „Kuchennej rewolucji". Tekst dostępny jest także tutaj.
Komentarze
4 komentarzy
A czy dostaniemy tam siną kapustę, która wygląda jak siny trup?
Nie wiem kto naiwny myśli że Pani która gustuje w g.... ( często mówi że coś tak smakuje) zmieni jakiś lokal na lepsze? :-D
Aż osiem pierogów za 60zł? Nieźle. Ja bym dał cztery, jak w nazwie.
8pierogow za 60 zeta, rewolucja w cenach rowniez.