Nie masz konta? Zarejestruj się

Porady

Spróbujcie pieczonego schabu

06.09.2020 17:00 | 0 komentarzy | 7 117 odsłon | Ewa Solak

Jeśli macie ochotę na porządną porcję pysznego mięsa, powinniście wypróbować nasz przepis. Jest naprawdę prosty, a danie bardzo smaczne.

0
Spróbujcie pieczonego schabu
Schab świetnie się sprawdzi zarówno na obiad, jak i pokrojony w cieńsze plasterki na kanapkę
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas

Składniki:
1 kg schabu bez kości
1 szklanka oliwy z oliwek
2 roztarte ząbki czosnku
sól, pieprz, jałowiec, majeranek, papryka czerwona ostra

Oliwę wlewamy do miski i wrzucamy przyprawy. Mięso dokładnie obtaczamy w zaprawie i odkładamy na noc do lodówki.

Wyjmujemy i przekładamy do brytfanny dodając sos. Pieczemy ok. 1,5 h w temperaturze 190 stopni. Mięso można pokroić w plasterki i podawać do obiadu z powstałym sosem. Można również zjeść na kanapce.