Porady
Spróbujcie pieczonego schabu
Jeśli macie ochotę na porządną porcję pysznego mięsa, powinniście wypróbować nasz przepis. Jest naprawdę prosty, a danie bardzo smaczne.
0
Schab świetnie się sprawdzi zarówno na obiad, jak i pokrojony w cieńsze plasterki na kanapkę
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas
Składniki:
1 kg schabu bez kości
1 szklanka oliwy z oliwek
2 roztarte ząbki czosnku
sól, pieprz, jałowiec, majeranek, papryka czerwona ostra
Oliwę wlewamy do miski i wrzucamy przyprawy. Mięso dokładnie obtaczamy w zaprawie i odkładamy na noc do lodówki.
Wyjmujemy i przekładamy do brytfanny dodając sos. Pieczemy ok. 1,5 h w temperaturze 190 stopni. Mięso można pokroić w plasterki i podawać do obiadu z powstałym sosem. Można również zjeść na kanapce.