Przełom Online
Pasta rybna. Idealna do kanapek
Jeśli macie ochotę na sycące i pyszne śniadanie, powinniście spróbować naszej propozycji. Ta prosta pasta będzie świetnym pomysłem na różne okazje.
0
Taką pastę możecie sami zrobić w domu. Jest prosta i naprawdę smaczna
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas
Składniki:
2 makrele wędzone (można użyć również innej ryby, np. 2 puszek tuńczyka w zalewie własnej)
6 jajek
0,5 kg tartego żółtego sera
1 cebula
1 mały słoik majonezu (np. kieleckiego)
szczypta pieprzu
kilka zielonych cebulek
Makrele filetujemy, dokładnie rozdrabniając i sprawdzając czy nie zostały w niej ości. Wrzucamy do miski. Dodajemy pokrojone w kostkę jajka, starty ser i pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Doprawiamy pieprzem i wrzucamy majonez oraz zieloną cebulkę. Dokładnie mieszamy i wykładamy na półmisek, ozdabiając dostępnymi dodatkami: np. plasterkami sera, pomidorem itp. Podajemy na stół. Smacznego!