Nie masz konta? Zarejestruj się

Chrzanów

Spróbujcie zapiekanych naleśników z serem i pieczarkami

15.02.2020 17:30 | 0 komentarzy | 29 336 odsłon | Ewa Solak

Jeśli nie macie pomysłu na obiad lub kolację, powinniście wypróbować nasz przepis. Danie jest znakomite!

0
Spróbujcie zapiekanych naleśników z serem i pieczarkami
Takie naleśniki na pewno zasmakują całej rodzinie
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas

Składniki:

naleśniki (2 szklanki mleka, 1 szklanka wody mineralnej niegazowanej, 2 jajka, 2 szklanki mąki, 4 łyżki oleju, szczypta soli). Rozlewamy trochę ciasta na rozgrzanej patelni posmarowanej olejem i smażymy aż się zarumieni z obydwu stron.

szynka w plasterkach

ser żółty w plasterkach

pieczarki

cebula

majonez

keczup

Cebulę podsmażamy na patelni, dodajemy pieczarki oraz odrobinę soli z pieprzem i dusimy.

Naleśnik smarujemy cienko majonezem i keczupem. Na jego połowie rozkładamy plasterki szynk, nakładamy farsz z pieczarek i cebuli, na koniec nakrywając plasterkami sera. Zawijamy w trójkąt. Podsmażamy na patelni, uważając, żeby naleśnik za bardzo się nie przypalił. Danie jest gotowe, gdy farsz jest rozgrzany, a ser roztopiony.