Nie masz konta? Zarejestruj się

Porady

Ryba po grecku

09.01.2019 15:37 | 0 komentarzy | 2 142 odsłony | red
0
Ryba po grecku
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas

Składniki:
kilogram filetów rybnych - najlepiej z dorsza
2 marchewki
1 pietruszka
połówka selera
2 cebule
słoiczek koncentratu pomidorowego
łyżka octu
mąka, jajko, bułka tarta
sól, pieprz, zioła

Przygotowanie
Rybę kroimy na kawałki, doprawiamy, panierujemy w mące, jajku i bułce tartej, i smażymy na złoty kolor. Odkładamy do ostygnięcia na papierowym ręczniku. Warzywa obieramy i ścieramy na grubej tarce. Zalewamy wodą i dusimy przez 15 minut. Część wywaru trzeba wymieszać z koncentratem i octem. Zalać warzywa i dusić jeszcze przez 5-10 minut, doprawiając solą, pieprzem i ziołami. Gorące układać na rybie i odstawić na noc do lodówki.

Przełom nr 1 (1376) 2.1.2019