Porady
Imprezowe pizzerki
To zakąska bardzo smaczna, doskonała do jedzenia i na zimno, i na ciepło. Sprawdzi się na każdej imprezie. Co najważniejsze, jest banalna do wykonania.
0
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas
Przepis podaje Aleksandra Krakowska z Chrzanowa
Składniki:
ciasto francuskie (gotowe do kupienia w sklepach)
ser żółty
szynka
keczup lub sos pomidorowy
dowolne dodatki (np. pieczarki, papryka)
Ciasto wyjmujemy z opakowania, rozkładamy i kroimy w kwadraciki. Smarujemy każdy roztrzepanym jajkiem. Nakładamy keczup lub sos, układamy szynkę, ser i inne, dowolne składniki. Wkładamy do rozgrzanego do 220 stopni piekarnika i pieczemy ok. 15 minut, aż się zarumieni. Pizzerki wykładamy na półmisek i patrzymy, jak znikają.(E)
Przełom nr 2 (1327) 10.1.2017