Nie masz konta? Zarejestruj się

Porady

Kolorowo na grillu

16.08.2017 12:15 | 0 komentarzy | 1 989 odsłona | red

Jeśli chcecie odmienić sobie co nieco smak grillowanych potraw - oprócz standardowych kiełbas czy kaszanek możecie użyć cukinii, kabaczka, papryki i innych warzyw.

0
Kolorowo na grillu
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas

Sprawdzą się także kiszone czy konserwowe ogórki, papryka i cebulka. Wcale nie trzeba mocno ich przyprawiać. Można je dopasować do swoich upodobań. Czasem wystarczy przejrzeć lodówkę i użyć tego, co nam zostało: pieczarek, pomidora czy czegoś jeszcze innego.

Składniki:
kaszanka
cukinia
papryka
ogórek konserwowy
cebulka konserwowa

Na metalowej tacce układamy kaszankę, przekładając ją pokrojoną w paski i przyprawioną wegetą cukinią oraz pozostałymi składnikami. Grillujemy aż do zarumienienia się. Podajemy z pieczywem i sosami (według upodobań smakowych).
(E)
Przełom nr 31 (1306) 9.8.2017