Nie masz konta? Zarejestruj się

Porady

Po meksykańsku

25.02.2015 11:53 | 0 komentarzy | 1 837 odsłona | red

Jeśli ktoś lubi pikantne potrawy, może spróbować zrobić tortillę z pysznym i rozgrzewającym nadzieniem. Jeśli natomiast wolicie zjeść coś mniej ostrego, zastosujcie wersję z mniejszą ilością piekących przypraw.

0
Po meksykańsku
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas

Wszystkie składniki dostępne są w lokalnych sklepach. Nie powinniście mieć problemu z przygotowaniem meksykańskiego dania w zaciszu domowym.

Składniki:
placki tortilli
pierś z kurczaka
cebula
papryka czerwona (w wersji na ostro dodajemy także jalapeno)
kukurydza z puszki
fasola czerwona z puszki
przecier pomidorowy lub sos
sól, pieprz, czosnek, przyprawa do dań meksykańskich

PRZYGOTOWANIE:
Na oliwie szklimy posiekaną cebulkę. Dorzucamy pokrojoną pierś z kurczaka i pozostałe składniki. Chwilę dusimy, aż trochę odparuje. Można próbować i doprawiać według uznania. Nakładamy na tortillę i zawijamy. Zwinięte placki oprószamy żółtym serem oraz ostrą papryką i układamy na blachę. Wkładamy do piekarnika (może być wersja z grillem) i pieczemy, aż ser zacznie się topić. Nakładamy na talerze. Smacznego!
(E)
Przełom nr 07 (1180) 18.2.2015