Porady
Łosoś na raz
Jeśli ktoś lubi ryby, to wędzony łosoś jest wyjątkowo wdzięcznym tematem w kulinarnych inicjatywach. Doskonale nadaje się na wykwintną przekąskę.
0
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas
Składniki:
plastry wędzonego łososia
biały ser
szczypiorek (można też dodać rzodkiewkę)
sól, pieprz
winogrona i pietruszka do dekoracji i jedzenia
Wykonanie:
Biały ser rozgniatamy i dodajemy posiekany szczypiorek, rzodkiewkę, sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszamy, aż zrobi się pasta. Łososia kroimy na dłuższe plastry. Nakładamy na nie ser i zawijamy rybę, formując estetyczne kieszonki. Delikatnie związujemy szczypiorkiem, żeby się nie rozpadły. Ozdabiamy winogronem i pietruszką. Smacznego!
(E)
Przełom nr 5 (1178) 4.2.2015